What is Electric Fence

 

فنس الکتریکی ( Electric fence ) چیست ؟

از مهمترین و قابل اعتمادترین روش های حفاظت پیرامونی هوشمند و تامین امنیت زیر ساخت ها، تاسیسات صنعتی و اماکن مهم، حفاظت منطقه توسط انواع حصار های الکتریکی می باشد.  

 

فنس الکتریکی

 

فنس الکتریکی ( Electric fence ) چیست ؟

از مهمترین و قابل اعتمادترین روش های حفاظت پیرامونی هوشمند و تامین امنیت زیر ساخت ها، تاسیسات صنعتی و اماکن مهم، حفاظت منطقه توسط انواع حصار های الکتریکی می باشد.

 

 

فنس الکتریکی

یکی از قوی‌ترین و پیشرفته‌ترین سیستم‌های بازدارنده ورود غیر مجاز و شناسایی محل مورد تعارض در اماکن حفاظت شده استفنس الکتریکی می‌تواند خود به صورت یک حصار مستقل یا به‌عنوان حفاظ مکمل بصورت نصب بر روی دیوار، نصب در کنار حصار توری، نرده یا دیوارهای ازان قیمت به کار رود. از آنجاییکه حفاظت اماکن بایستی از امنیت بسیار بالایی برخوردار باشد، کلیه قطعات این سیستم با بهترین کیفیت تهیه و ساخته شده و مشخصات و عملکرد آن مطابق با الزامات استانداردهای IEC 60335-2-76 و BSI1722-part 17 است.
در عصر حاضر حصار الکتریکی یکی از بهترین گزینه ها و راه حل های پیشگیری از سرقت  در میان سیستم های حفاظتی است به دلیل اینکه فنس شوکدار ، سیستمی بازدارنده است و با وارد کردن شوک به  سارقین ، آنها را از ورود به محوطه ایمن سازی شده منع می کند و همچنین در صورتی که سارقین قصد تخریب حصار الکتریکی را داشته باشند ، ضمن دریافت شوک ، محل برخورد از روش های مختلف من جملهنمایش در اتاق مانیتورینگ و یا ارسال پیامک اطلاع رسانی می گردد .

فنس الکتریکی - شرکت ایمن حصار پویا

امروزه حفاظت از اماکن مهم، یک امر ضروری و اجتناب ناپذیر می باشد. در این راستا، سیستم ها و روش های متنوعی وجود دارند که یکی از مطمئن ترین این سیستم ها حفاظت پیرامونی حصارالکتریکی است. حفاظ ­های الکتریکی یکی از قوی ترین و پیشرفته ترین سیستم های بازدارنده ورود غیر مجاز و شناسایی محل ورود غیرمجاز به اماکن حفاظت شده می­ باشد. این روش قابل استفاده بصورت تنها و یا در کنار حفاظ­ های معمولی نصب شده نیز می­ باشد. از آنجائیکه حفاظت اماکن بایستی از امنیت بسیار بالا برخوردار باشند، کلیه قطعات این سیستم با بهترین کیفیت ساخته شده و در آنها استانداردهای انگلیس و اتحادیه اروپا ( BS EN 60335-2-76 ) رعایت شده ­اند.

طرز کار سیستم فنس الکتریکی :

در این روش سیم های فولادی که به طور موازی در طول حفاظ با فواصل 95 الی 250 میلیمتر از یکدیگر کشیده شده اند، در هر ثانیه یکبار برق فشارقوی که فقط باعث ایجاد یک شوک شده و خطر جانی را در بر ندارد، از خود عبور داده و باعث جلوگیری از ورود غیرمجاز ، قطع سیستم و بالا رفتن از محافظ می شود.

برای حفاظت و امنیت بالا، کنترل کننده های سیستم دائما در حال مراقبت از حفاظها بوده و هرگونه تماس، قطع کردن و اتصال کوتاه سیم ها را کنترل کرده و اعلام هشدار می نماید. این اعلام هشدار و حساسسیت آن قابل برنامه ریزی بوده و قابلیت انتقال هشدار به سیستم های دیگر را طبق استاندارد
BS 4737 دارا می باشد.

عملکرد سیستم به این صورت می ­باشد که در صورت برخورد معارض به فنس، ولتاژ فشارقوی موجود بر روی هادی­ ها ضمن اعمال شوک ایذایی، با خاصیت بازدارندگی از ورود به ناحیه تحت حفاظت ممانعت می کند. همچنین در صورت قصد خرابکاری معارض، نظیر بریدن فنس، اتصال کوتاه هادی­ ها، سرقت و مواردی نظایر آن، سیستم آلارم می دهد و با مشخص شدن دقیق ناحیه بر روی نقشه سایت در اتاق کنترل مرکزی، اقدامات پیشگیرانه مکمل نظیر فعال شدن سیستم پیچینگ دو طرفه و ضبط تصاویر از مرکز کنترل و مدیریت سیستم، هدایت و اجرا می­ شود. بدین ترتیب، حصاری غیر قابل نفوذ برای معارضین فراهم می­ شود.

 

قطعات تشکیل دهنده سیستم :

1- تیرک های آهنی

تیرک های آهنی به عنوان پایه بین سیم ها در فواصل 3 الی 5 متر از یکدیگر نصب شده و طبق استاندارد
BS 729 گالوانیزه عمیق یا گرم شده اند و ارتفاع این تیرک ها نسبت به نوع نصب (جوش دادن به حفاظ های موجود و یا بتن کردن در زمین) متغیر می باشد.

2- عایق ها

عایق ها برای جلوگیری از اتصال سیم های فولادی با تیرک ها تعبیه شده و در سیستم به کار می رود. در سیستم الکتروفنس، عایق ­های نگهدارنده با ترکیبی از مواد پایه مقاوم در برابر
UV، مقاوم در برابر اشعه فرابنفش خورشید هستند. نمای هندسی عایق ­ها، چنان طراحی شده­ اند که امکان جمع شدن آب بر روی آن ها و به تبع آن، ایجاد جریان­ های نشتی، را فراهم ننمایند.
 

3- سیم ها

هادی­ های فولادی، کشسان، قابل انعطاف و از نوع HT می ­باشند. جهت ممانعت از تخریب تدریجی، تمامی هادی­ های و قطعات و ملحقات فلزی گالوانیزه می­ شوند. در استفاده از فنس ­های الکتریکی برای حفاظت تأسیسات، تعداد هادی­ ها و فاصله آن ها از هم نیز به نوع تعارض، وابستگی دارد.

4- انرژی دهنده ها

 
انرژی دهنده های محافظ ­های الکتریکی :

انرژی دهنده های محافظ های الکتریکی جزء گروه سیستم های امنیتی بوده و لذا در طراحی آن ها مسائل امنیتی کاملا رعایت شده است و کلیه قطعات و دستگاه ها دارای استاندارد می باشند. این سیستم ها قابلیت اتصال به کلیه سیستم هایی که تحت استاندارد انگلیس و اتحادیه اروپا ساخته شده باشند را دارا می باشند، مانند سیستم های CCTV و یا سیستم های هشداردهنده. این انرژی دهنده ها بصورت تک کاناله، 2 کاناله و 6 کاناله قابل دسترسی می باشند و دارای IP 65 هستند. انرژی دهنده ها دارای رله های علائم هشداردهنده برق برای استفاده 12 ولت و برای منبع تغذیه 15/12 VDC و 110/230 VAC ساخته شده اند. کلیه اتصالات برق بین انرژی دهنده و سایر قطعات سیستم بطور مداوم توسط انرژی دهنده ها مورد نظارت قرار می گیرد.


انرژی دهنده های EF در دو نوع می باشند :
 

  • انرژی دهنده های استاندارد


در این انرژی دهنده ها مواردی مانند مانند شوک های حرکتی به سیستم ها، اختلاف ولتاژی، قطع شدن سیم ها و یا اتصال کوتاه سیم ها، دائما کنترل شده و درصورت بروز یکی از این موارد، سیستم اعلام هشدار می نماید.
 

  • انرژی دهنده ها با ایمنی بالاتر


این انرژی دهنده ها علاوه بر موارد ذکر شده در بالا قادر هستند تمام اتصالات منفی را نیز چک کرده و در صورت اتصال به زمین هشدار دهند. این روش مراقبت در حالت­ هایی که سیستم فشار قوی روشن و یا خاموش باشد نیز قابل استفاده می باشد. سیم زمین در موارد قطع شدن، اتصال به سیم های فشار قوی و یا اتصال به زمین مراقب شده و در صورت بروز یکی از موارد فوق، سیستم هشدار می دهد.